Boeken


Bibliografie Laurens van Aggelen

De Nederlandse Rode Baretten>
De Nederlandse Rode Baretten
11 Luchtmobiele Brigade (Air Assault)
'7 December' (1992-2012)

Luxe hardcover
216 pagina's
VERSCHIJNT 19 OKTOBER 2012

Omschrijving:
In 'De Nederlandse Rode Baretten' wordt voor het eerst in boekvorm een beeld geschetst van een unieke eenheid die bij de oprichting, ten tijde van de 'val van de Muur' de speerpunt van de nieuwe krijgsmacht vormde. In geval van samenwerking met het Defensie Helikopter Commando (DHC) vormt zij de 11 Air Manoeuvre Brigade (AMB).

11 AMB is binnen 20 dagen overal ter wereld inzetbaar ten behoeve van missies in het complete geweldsspectrum. In de afgelopen twee decennia hebben de eenheden van de Rode Baretten dit overtuigend aangetoond in missies op de Balkan (BosniŽ, MacedoniŽ, Kosovo), Cyprus en in Eritrea, Irak en Afghanistan. De Rode Baretten vormen de keurtroepen van de Koninklijke Landmacht.

'De Nederlandse Rode Baretten' is een boek over mensen die ergens voor staan. Een boek over mensen die hun grenzen durven verleggen, die verder durven gaan dan anderen. Militairen die uit ervaring weten wat de waarde van vrede en veiligheid is en aangetoond hebben bereid te zijn daarvoor de hoogste prijs te betalen. In de meer dan 70 interviews die aan dit boek ten grondslag liggen, komt het belang van teamgeest, wilskracht, motivatie, doorzettingsvermogen en saamhorigheid duidelijk naar voren. Dit is de basis voor het enorme 'esprit de corps' dat deze brigade zo kenmerkt. 'De Nederlandse Rode Baretten' schetst in een vogelvlucht een beeld van belangrijke momenten in het bestaan van de brigade, geeft een beeld van wat de brigade in huis heeft en hoe er aan de basis wordt opgeleid. Door feiten te vermengen met soms zeer vermakelijke anekdotes is de schrijver erin geslaagd een prettig leesbaar boek te maken - ook voor niet-ingewijden -, rijk geÔllustreerd met niet eerder gepubliceerde foto's. Voor Rode Baretten of zij die ooit deel uitmaakten van de brigade, een tastbare herinnering aan een bijzonder periode.


Twitteren
De hond uitlaten kan ook

Paperback
96 pagina's
Verschenen in 2010

Omschrijving:
Het boek 'Twitteren' is het resultaat van een half jaar intensief observeren van het gedrag van honderden gebruikers op Twitter. Zowel het nut van twitteren als de schaduwzijden en de impact die het kan hebben op individuen en de samenleving, komen aan bod.

'Twitteren' is een boek voor zowel twitterjunkies als twitterhaters. Beiden zullen er tijdens het lezen hun gelijk in vinden. 'Twitteren' laat zien dat er nog te weinig wordt nagedacht over het nut van Twitter en wat we ermee willen bereiken, wat we wel en niet over onszelf of over andere dingen prijsgeven ťn op welke manier. Een leidraad voor wie tijdens een verjaarsfeestje aan de hand van anekdotes uit wil leggen waarom twitteren zo fascinerend is, of waarom je net zo goed de hond uit kunt laten.

In 96 pagina's passeert een bonte stoet van boeiende persoonlijkheden, bekende Nederlanders, wauwelaars, egotrippers, opruiers, moralistische middenmoters en een flinke kudde van narcistische sociopaten de revue.

Media over het boek:

Adrianus Koster: "Ik heb ervan genoten en het lezen zette me soms aan het denken over mijn eigen twittergedrag."

Radio-interview met de schrijver op Omroep Gelderland


Airborne Memorial Service Airborne Memorial Service
Arnhem Oosterbeek War Cemetery
Gebonden, luxe hardcover
216 pagina's
Verschenen in 2009
Omschrijving
Airborne Memorial Service' verscheen in 2009 ter gelegenheid van de 65e herdenking van de Slag om Arnhem. In dit boek aandacht voor het bijzondere karakter van deze herdenking die sinds 1945 in Oosterbeek plaatsvindt en waarvoor jaarlijks nog altijd vele Arnhem-veteranen overkomen. Met name uit het Verenigd Koninkrijk en Polen. In 'Airborne Memorial Service wordt zowel stilgestaan bij het ontstaan van deze herdenking, als bij de wijze waarop er in al die jaren bijzondere vriendschappen zijn ontstaan tussen veteranen, nabestaanden en de burgers in Arnhem, Oosterbeek en omgeving die de Slag om Arnhem zelf hebben meegemaakt.


Gelukkig in mijn leed Gelukkig in mijn leed
Omgaan met de dood

Paperback
96 pagina's
Verschenen in 2009

Omschrijving:
In 'Gelukkig in mijn leed' beschrijft Laurens van Aggelen de tragische en onverwachte dood van zijn moeder. In dit aangrijpende boek tekent hij op welke emoties zich aandienden tijdens de vreselijk zware laatste uren, het sterven, de dagen voor de crematie en de dagen daarna. Wie zelf iemand verloren heeft, of een ander daarin wil bijstaan, zal zich ongetwijfeld in dit boek herkennen en er troost in vinden.
"De dood van iemand die je zo ontzettend dierbaar is, veroorzaakt een verdriet waar anderen nauwelijks weet van kunnen hebben. Niemand weet hoe mooi en sterk de band was die je met de overledene had. Maar ook zelf weet je niet goed wat je overkomt. Je bent een deel van jezelf kwijtgeraakt. Iets in jezelf is gestorven. En al zegt iedereen dat de tijd alle wonden heelt, de littekens blijven. Tegelijkertijd leeft degene die overleden is voor altijd met je mee. Zoveel je wilt, zal die ander je blijven vergezellen. Iemand die overlijdt gaat niet bij je weg", aldus Laurens van Aggelen in dit boek.


De Airborne Wandeltocht De Airborne Wandeltocht
Jaarlijks eerbetoon aan de gevallenen van de Slag om Arnhem
Gebonden, luxe hardcover
216 pagina's
Verschenen in 2008
Omschrijving:
Hét boek voor iedereen die jaarlijks uitkijkt naar de Airborne Wandeltocht. Een uniek en zeer luxe uitgevoerd boek over alles wat dit grootste eendaagse wandelevenement ter wereld zo bijzonder maakt.
Veel persoonlijke verhalen, afgewisseld met een selectie uit de mooiste nooit eerder gepubliceerde foto's van 61 jaar Airborne. Interviews met enkele wandelaars die er alle edities bij waren. Leuke en ontroerende anekdotes van Deense, Engelse en Nederlandse deelnemers die niet graag een jaar overslaan. Maar ook indringende feiten en verhalen over de Slag om Arnhem en de jaarlijks herdenkingen rond de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. Verhalen en interviews die meedoen aan de wandeltocht nog meer dimensie geven.


Fluitend door het digitale mijnenveld Fluitend door het digitale mijnenveld
Omgaan met ICT op de werkvloer

Paperback
128 pagina's
Verschenen in 2006


Omschrijving:
Computers en internet hebben het bedrijfsleven veel goeds gebracht, maar menig bedrijf balanceert door een slecht ICT-beleid op de rand van de afgrond. Van alle bedrijven die in Nederland failliet gaan, sneuvelt de helft door een falend ICT-beleid. Aan de techniek ligt het niet. Wel aan de manier waarop we er meer omgaan, schetst vakjournalist Laurens van Aggelen in dit vlotgeschreven, prikkelende boek. Zijn visie op de wijze waarop we de afgelopen 20 jaar met ICT zijn omgegaan en hoe het beter kan ťn moet, leest gemakkelijk weg maar zet de lezer wel aan het denken.

Media over het boek:

De Telegraaf: "Handleiding voor het ontwijken van ict-problemen.""Een prettig leesbaar werk."

Reformatorisch Dagblad: "Van Aggelen geeft er duidelijk blijk van een ict-goeroe te zijn vanaf het eerste uur. Nee, een technicus is hij niet, zegt hij zelf. Misschien is het daarom dat hij het schijnbaar onmogelijke weet waar te maken: een boek over computers en ict dat ook een bijna-leek in één adem zal uitlezen."

Automatiseringgids: "Digitale valkuilen en valstrikken, daar weet de auteur alles van. Van Aggelen is een oudgediende uit de journalistiek. "Één van die zeldzaam geslaagde pogingen in boekvorm die mensen ertoe kunnen aanzetten om voldoende scepsis op te brengen ten aanzien van onze moderne informatie- en communicatietechnologieŽn. Van Aggelen kan schrijven, dat kunnen de meeste van zijn Nederlandse confraters helemaal niet. Kortom, een verademing."
White Elephant Publishing

Klik hier
voor bestellen