Over Laurens

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) publiceert sinds 1988. Gedurende de afgelopen 24 jaar schreef hij als freelance journalist duizenden artikelen voor ruim 40 publicaties, waaronder een groot aantal gerenommeerde vak- en publiekstijdschriften van ondermeer Elsevier Bedrijfsinformatie, CompuServe AOL (America Online), VNU, Magenta Publishing en de Koninklijke BDU Uitgeverij. Daarnaast schreef hij acht jaar lang voor de economiepagina van NRC Handelsblad. Als journalist reist hij al geruim vijftien jaar frequent de hele wereld over om de ontwikkelingen op het gebied van ICT, telecom en consumentenelektronica op de voet te volgen. Daarnaast schreef hij columns en artikelen voor human interest magazines. In binnen- en buitenland interviewde hij tal van invloedrijke personen uit de wereld van het bedrijfsleven, politiek, Defensie, publieke veiligheid, de film- en televisiewereld en enkele leden van het Koninklijk Huis.

Laurens debuteerde in 2006 als schrijver met het boek 'Fluitend door het digitale mijnenveld' waarin hij zijn visie gaf op het gebruik van ICT op de werkvloer. De aandacht en waardering in de media voor dit boek, was groot.
Twee jaar eerder werkte hij mee aan het boek 'Airborne 60 jaar herdenken', waarin stil wordt gestaan bij de jaarlijkse herdenkingen van de Slag om Arnhem. De boeken' die hij daarna schreef en waar hij nu aan werkt, hebben vooral betrekking op de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis. Laurens werkt op dit moment aan zijn achtste boek. Voor die tijd zal op 19 oktober aanstaande een boek van zijn hand verschijnen ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Luchtmobiele Brigade.

Sinds een aantal jaren schrijft hij ook in opdrachten van bedrijven en overheidsinstellingen. Niet alleen nieuwsbrieven, persberichten, brochures, advertorials, in-house magazines en content voor websites, maar ook jubileumboeken. Als uitgever zorgt hij er voor dat hij de opdrachtgever daarbij ontzorgt door ook het productieproces hierbij voor zijn rekening te nemen.

Laurens is, na een opleiding aan het Veteraneninstituut, als vrijwilliger actief in de veteranenzorg als nuldelijns veteranenhelper. Daarnaast ijvert hij als hoofdbestuurslid van Nederlandse en Britse organisaties voor de zorg, erkenning en waardering van (oud)militairen en het in ere houden van herdenkingen voor degenen die tijdens hun inzet voor vrede en veiligheid hierbij het leven lieten. Voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij het wel en wee van Arnhem-veteranen, werd hij in in september 2009 door Sir James Cleminson benoemd tot 'Honorary Member of the Arnhem 1944 Veterans Club'.


Profiel

Geboren: Arnhem, 1964

Woonplaats: Arnhem

Hobby's: schrijven, goede boeken lezen, reizen, lange afstand wandelen en fietsen, fotograferen

Favoriete vakantiebestemming: Indonesië

Eigenschappen: temperamentvol, sociaal, loyaal, analytisch, vasthoudend, groot empatisch vermogen, creatief, ambitieus en humoristisch van aard

Levensmotto: "Het moet dus het kan."

Laatst gelezen boek: Generaal Spoor, triomf en tragiek van een legercommandant

Geluksmomenten: de geur van verse koffie of versgebakken brood, een goed gesprek, een mooie schrijfopdracht, vliegen met een Dakota, een diner met goede vrienden, ochtendnevel

Greep uit publicaties

Kleine greep uit de bladen waar Laurens voor schrijft en heeft geschreven.


Stelios Interview met Sir Stelios van
EasyJet (2000)

Verbeet
Interview met Kamervoorzitter
Gerdi Verbeet (2007)

Bernhard
Interview met Prins Bernhard jr.
tijdens tweedaagse studiereis
naar Novi Sad in ServiŽ (2010)

Soetendorp
Interview met Rabbijn Soetendorp (2011)


Interview (2011) met
Prins Pieter-Christiaan

Van Uhm
Interview met generaal Peter van Uhm, Commandant der Strijdkrachten (2012)