Gado Gado
Groente-salade met pindasaus


Gado Gado Ingrediënten
100 gr. kool (witte- groene- savooie- spits- of komkommer, Chinese kool of bloemkool, blok tahoe, 100 gr. boontjes (prinsessenboontjes of snijboontjes, of heel jonge tuinboontjes), plak tempe, 100 gr. taugé, zout, 250 gram spinazie (of andijvie of raapsteeltjes), 2 eetlepels gehakte selderij, 2 eetlepels bruingebakken uitjes, 2 hardgekookte eieren

Bereidingswijze
Maak de groente schoon. Kook de kool en boontjes. Spoel de taugé even af met kokend water en laat de groente uitlekken. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de tahoe en tempeh in grove plakken, stoom ze of kook met wat water en weinig zout tot ze gaar zijn. Snijd ze in blokjes van ca 2 cm.
Meng de uitgelekte groente met de uitgelekte tahoe en tempe door elkaar en leg ze op een grote schotel. Bedek ze rondom met plakjes komkommer. Bestrooi ze met gebakken uitjes en de gehakte selderij, snijd de eieren in partjes en schik deze langs de rand.

Pindasaus voor Gado Gado

Ingrediënten
1/3 pot pindakaas, 2 theelepels sambal oelek, 1 eetlepel ketjap, 2 a 3 eetlepels azijn, knoflooksap, water, zout

Bereidingswijze
Meng de pindakaas met de sambal, ketjap, azijn en knoflooksap met een stevige houten lepel. Voeg er lepels-gewijs zoveel water aan toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise.
Proeven en eventueel iets meer sambal, ketjap, azijn, zout toevoegen.
Eventueel bestrooien met gebakken uitjes

Eindbereiding
Giet de nog hete satésaus over de schotel zodat alles bedekt wordt. Maak de schotel af door er wat gekruimelde kroepoek over te strooien.